Kurban Bayramı öncesinde İstanbul genelinde artırılan gıda güvenliği denetimleri kapsamında, Üsküdar ilçesinde başta kasaplar olmak üzere et ve et ürünleri satışı yapan işletmelere yönelik geniş katılımlı bir denetim programı gerçekleştirildi.
İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar’ın başkanlığında düzenlenen denetime, farklı ilçelerde görev yapan kontrol görevlileri de katıldı. İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü koordinesinde yürütülen çalışmalarda; işletmelerin kayıt belgeleri, çalışan personelin hijyen eğitimleri, hijyen kurallarına uyum, izlenebilirlik ve etiketleme gibi birçok başlıkta kapsamlı kontroller yapıldı.
Denetimler sırasında mevzuata aykırılık tespit edilen işletmelere yönelik yasal işlemler başlatıldı. Ayrıca, 28 Temmuz 2025’ten itibaren gıda satış ve toplu tüketim işletmelerinde zorunlu hale gelecek olan “Gıda İşletmelerinde Karekod Uygulaması” hakkında işletmelere bilgilendirme yapıldı. İşletmelere tanınan 60 günlük süre başlamış olup, karekodun tüketicinin görebileceği yerde bulundurulması zorunlu hale getirildi.
Gıda güvenliğini sağlamak amacıyla yürütülen denetim faaliyetleri bayram süresince de aralıksız devam edecektir. Vatandaşlarımız, karşılaştıkları olumsuzlukları ALO 174 Gıda Hattı üzerinden bildirebilirler.