İstanbul Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı yatılı kuruluşlarda sunulan günlük yemek hizmetlerinin gıda güvenliği açısından daha etkin şekilde yürütülmesi amacıyla, yöneticilere yönelik “Gıda Güvenliği ve Hijyen Eğitimi" düzenlendi. Kuruluşlardaki mutfak teşkilatları ile yemek hazırlama ve pişirme ünitelerinde görev yapan yöneticilerin denetim süreçlerini güçlendirmeyi hedefleyen eğitime yaklaşık 100 personel katıldı.
Eğitim, Gıda ve Yem Şube Müdürlüğümüzde görevli Gıda Yüksek Mühendisleri Nurcan Bakır Özata ve Ayşe Öznur Demir tarafından verildi. Program kapsamında gıda güvenliği, hijyen uygulamaları, uygun saklama koşulları ve yemek hazırlama-pişirme alanlarının mevzuata uygun kontrolü konularında detaylı bilgiler aktarıldı. Toplantıda konuşan İl Müdür Yardımcımız Murat Levent, gıda güvenilirliğinin sağlanmasına yönelik her türlü iş birliğine açık olduklarını ifade etti.