Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
İSTANBUL İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    İL MÜDÜRÜ
    İL MÜDÜR YARDIMCILARI
    ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ
    • GIDA VE YEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • BİTKİSEL ÜRETİM VE BİTKİ SAĞLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • HAYVAN SAĞLIĞI VE YETİŞTİRİCİLİĞİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • BALIKÇILIK VE SU ÜRÜNLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • TARIMSAL ALTYAPI VE ARAZİ DEĞERLENDİRME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • KIRSAL KALKINMA VE ÖRGÜTLENME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • KOORDİNASYON VE TARIMSAL VERİLER SUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • İDARİ VE MALİ İŞLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • ÇAYIR, MERA VE YEM BİTKİLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    İLÇE MÜDÜRLÜKLERİ
    BİRİMLERİMİZ
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYONUMUZ VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
  • E-HİZMETLER
    TARIMSAL METEOROLOJİ
    TAPDK YENİ BAŞVURU GENELGESİ
    TÜTÜN VE ALKOL SATIŞ BELGELERİNİN 2025 YILI SÜRE UZATIM İŞLEMLERİ
    DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ ONLİNE ÖDEME
  • PROJELER
  • YAYINLAR
    TARIM ORMAN BÜLTENİ
  • BASIN
  • İLETİŞİM
Skip Navigation Linksİstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü > Haber

BEYLİKDÜZÜ'NDE OKUL KANTİN VE YEMEKHANE ÇALIŞANLARINA HİJYEN EĞİTİMİ VERİLDİ

8.11.2024 / Gösterim Sayısı : 244 / Arşiv

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim ve öğretim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinin özel hijyen şartlarına, gıda güvenilirliğine ve resmî kontrolüne ilişkin kuralları belirlemek amacıyla 2013 tarihinde yayımlanan Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği kapsamında Beylikdüzü'nde bulunan okul kantin ve yemekhane çalışanlarına yönelik hijyen eğitimi verildi.

Beylikdüzü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Beylildüzü İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü' nün ortak düzenlediği eğitimde; okul kantin ve yemekhanelerine yönelik özel hijyen gereklilikleri, personel hijyeni, gıda maddelerinin depolama ve muhafazası, gıdaların hazırlanması ve işlenmesi, kantin ve yemekhane çalışanlarının uyması gereken hijyen kuralları, gıdalarda bulunması muhtemel tehlikeler, gıdanın bozulması ve bozulma sebepleri, gıda kaynaklı enfeksiyon ve zehirlenmeler ile yasal mevzuata yönelik kapsamlı bilgilendirme yapıldı.

Bu tür hijyen eğitimleri, okul kantin ve yemekhanelerinde çalışan personelin bilgi ve farkındalık seviyesini artırarak gıda kaynaklı hastalık ve zehirlenme riskini önleme açısından büyük önem taşıyor. Eğitimde kazanılan bilgilerle çalışanlar, gıda güvenliği konusunda daha bilinçli hale geliyor.

Son Haberler
...
İstar Arama Kurtarma Ekibi, Nadmex Afet Yöneti ...
...
Kahverengi Kokarca İle Mücadelemiz Aralıksız S ...
...
İstanbul Aile Ve Sosyal Hizmetler’De Gıda Güve ...
...
Güvenilir Gıda İçin İstanbul'da Denetimler Ara ...
...
İl Müdürlüğümüz Koordinasyonunda İstanbul Tica ...
...
İstanbul İli Tarımsal Kuraklık İl Kriz Merkezi ...

Haber Arşiv

İLETİŞİM

    İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
  • Adres : Bağdat Caddesi No: 307-309 Erenköy-Kadıköy/İSTANBUL

  • Telefon : 0 216 468 21 00

  • Faks : 0 216 355 37 15

  • E-Posta : istanbul@tarimorman.gov.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI