Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
İSTANBUL İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    İL MÜDÜRÜ
    İL MÜDÜR YARDIMCILARI
    ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ
    • GIDA VE YEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • BİTKİSEL ÜRETİM VE BİTKİ SAĞLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • HAYVAN SAĞLIĞI VE YETİŞTİRİCİLİĞİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • BALIKÇILIK VE SU ÜRÜNLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • TARIMSAL ALTYAPI VE ARAZİ DEĞERLENDİRME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • KIRSAL KALKINMA VE ÖRGÜTLENME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • KOORDİNASYON VE TARIMSAL VERİLER SUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • İDARİ VE MALİ İŞLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • ÇAYIR, MERA VE YEM BİTKİLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    İLÇE MÜDÜRLÜKLERİ
    BİRİMLERİMİZ
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYONUMUZ VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
  • E-HİZMETLER
    TARIMSAL METEOROLOJİ
    TAPDK YENİ BAŞVURU GENELGESİ
    TÜTÜN VE ALKOL SATIŞ BELGELERİNİN 2025 YILI SÜRE UZATIM İŞLEMLERİ
    DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ ONLİNE ÖDEME
  • PROJELER
  • YAYINLAR
    TARIM ORMAN BÜLTENİ
  • BASIN
  • İLETİŞİM
Skip Navigation Linksİstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü > Haber

YILBAŞI ÖNCESİ HİNDİ SATIŞ YERLERİ VE KURUYEMİŞ SATIŞ YERLERİ DENETLENDİ

2.01.2020 / Gösterim Sayısı : 241 / Arşiv
İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yılbaşı öncesi hindi ve kuruyemiş satışı ve sunumu yapan işletmelerde denetimler gerçekleştirdi.
Yapılan resmi kontrollerde; gıdaların işletmeye kabulü, taşınması, depolanması ve satışı dahil tüm aşamalar ile çapraz kontaminasyonun önlenmesi için gerekli düzenlememelerin yapılıp yapılmadığı, gerekli koruyucu önlemlerin alınıp alınmadığı, soğuk zincirin korunup korunmadığı, çiğ gıda maddelerinin, özellikle et ve tüketime hazır hale getirilmiş gıdalardan ayrı bir yerde ve uygun muhafaza koşullarında muhafaza edilip edilmediği, işletmenin dışarıya açılan bölümlerinde (depo girişleri, mal kabul kapıları) zararlı girişini önlemek amacıyla koruyucu önlemler alınıp alınmadığı, işletmenin zararlı ile etkin bir şekilde mücadele edip etmediği, işletmede satışa sunulan ambalajlı/ambalajsız tüm gıdaların etiketlerinin mevzuata uygunluğu, STT tarihleri ve ambalajları kontrol edildi.
26994 adet satış yerinin faaliyet gösterdiği ilimizde, 2019 yılı içinde 49107 adet resmi kontrol yapıldı. Toplam 53 adet kanatlı numunesi alınarak olumsuzluk tespit edilen 1 numune hakkında yasal işlem uygulandı. İlimizde 3406 adet de kuruyemiş işletmesi faaliyet gösteriyor. 2019 yılı içinde 5844 adet kuruyemişçide resmi kontrol yapılarak 134 adet kuruyemiş numunesi alındı. 16 işletmeye ise yasal işlem uygulandı.



Fotoğraf Galerisi (5)

Tüm fotoğrafları görüntülemek için buraya tıklayınız.
Son Haberler
...
Arı Dostum Olur Musun? Eğitim Ve Farkındalık P ...
...
Kahverengi Kokarca İle Mücadelede Bilgilendirm ...
...
İstar Arama Kurtarma Ekibi, Nadmex Afet Yöneti ...
...
Kahverengi Kokarca İle Mücadelemiz Aralıksız S ...
...
İstanbul Aile Ve Sosyal Hizmetler’De Gıda Güve ...
...
Güvenilir Gıda İçin İstanbul'da Denetimler Ara ...

Haber Arşiv

İLETİŞİM

    İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
  • Adres : Bağdat Caddesi No: 307-309 Erenköy-Kadıköy/İSTANBUL

  • Telefon : 0 216 468 21 00

  • Faks : 0 216 355 37 15

  • E-Posta : istanbul@tarimorman.gov.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI