İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü’nün su kaynaklarında (dere ve deniz) yapmış olduğu alıcı ortam izleme çalışmaları, yılda iki dönem olmak üzere Mayıs ve Eylül aylarında alınmak suretiyle devam ediyor.
Su ürünleri üreme ve istihsal sahası olarak ilan edilen alanların kirlilikten korunmasını hedefleyen çalışmalar kapsamında; Batı Karadeniz (Riva Deresi, Riva Plajı, Ağva Plajı, Ağva-Göksu Deresi, Kilyos,Terkos-Karaburun), İstanbul Boğazı (Rumeli Kavağı), Haliç (Balat) ve Marmara Denizi (Küçükçekmece Gölü, Küçükçekmece-Menekşe Plajı, Ambarlı Haramidere, Sivriada, Aydınlı koyu, Fenerbahçe) olmak üzere belirlenen toplam 14 istasyondan su numunesi alınmıştır.
Alınan su numuneleri, yerinde yapılan analizlerden sonra (Sıcaklık, Oksijen, Renk, Koku) numune etiketi ile birlikte mühürlenerek İstanbul Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü ve Çanakkale Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü’ne kimyasal analizleri yapılmak üzere gönderilmiştir. Gelen analiz sonuçlarına ait veriler, Tarım Bilgi Sistemine (TARBİL) girilecek olup, çalışmalar 2022 yılında da devam edecektir.