Ramazan ayında özellikle tüketimi artacak unlu mamuller, ekmek, tatlı, şeker ve şekerli mamuller, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri gibi gıda ürünlerini üreten ve satan işletmelere ağırlık verilerek, tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla yapılan resmi kontroller Bayramda da sürdürülüyor.
Tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanmasına yönelik yapılan resmi kontrollerde, Covid-19 salgını ile mücadelenin genel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarına da riayet edilmesi hususunda işletmeler bilgilendiriliyor.
İstanbul İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü kontrol görevlilerince Ramazan ayı boyunca yapılan 14.785 resmi kontrolde, 290 numune alındı; resmi kontrol ve numune sonucunda uygunsuzluk tespit edilen 156 işletme hakkında 1.302.321 TL idari para cezası uygulandı, 4 işletme hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.
Ramazan Bayramında da İl ve İlçe Müdürlüklerimizde görevli denetim ekiplerince, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında, üretim, satış ve toplu tüketim işletmelerinin yanı sıra yoğunluk yaşanacağı düşünülen faaliyet alanlarında da kamu sağlığı ve tüketici menfaatlerini korumaya yönelik çalışmalar 7 gün 24 saat esasına göre aynı kararlılıkla devam ettiriliyor.