Kılavuz, gıda etiketlerinde yer alan ve ürünün raf ömrünü belirten tarih bilgisine ilişkin, gıda işletmecilerine rehberlik etmek, uygulamada birlikteliği sağlamak ve tüketicileri bilgilendirmek amacıyla Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği çerçevesinde hazırlanmıştır.
Gıda kaybı ve israfını en aza indirmek için gıdanın raf ömrünün gıda işletmecisi tarafından doğru belirlenmesi, Son Tüketim Tarihi(STT) veya Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi(TETT) kavramlarının da tüketici tarafından doğru bilinmesi önem arz etmektedir.
Ayrıca bu amaçla Son Tüketim Tarihi(STT) ve Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi(TETT) farkını açıklayan, tüketici ve gıda işletmelerine yönelik bilgilendirici bir raf ömrüne ilişkin broşür/afiş hazırlanmıştır. Hazırlanan bu broşür/afişin gıda işletmelerinde tüketicilerin kolayca görebileceği yerlerde kullanılmasının, farkındalık açısından uygun olacağı değerlendirilmektedir.
Söz konusu Kılavuz ve Broşür/Afişe ulaşmak için tıklayınız...