ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
  • EN

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
İSTANBUL İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
  • Anasayfa
  • KURUMSAL
    • İL MÜDÜRÜ-AHMET YAVUZ KARACA
    • İL MÜDÜR YARDIMCILARI
    • ŞUBE MÜDÜRLERİ
    • BİRİMLERİMİZ
    • ORGANİZASYON SEMASI
    • MİSYONUMUZ VİZYONUMUZ
    • KALİTE POLİTİKAMIZ
    • İMZA YETKİLERİ YÖNERGELERİ
  • ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ
    • GIDA VE YEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • BİTKİSEL ÜRETİM VE BİTKİ SAĞLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • HAYVAN SAĞLIĞI VE YETİŞTİRİCİLİĞİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • BALIKÇILIK VE SU ÜRÜNLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • TARIMSAL ALTYAPI VE ARAZİ DEĞERLENDİRME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • KIRSAL KALKINMA VE ÖRGÜTLENME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • KOORDİNASYON VE TARIMSAL VERİLER SUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • İDARİ VE MALİ İŞLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • ÇAYIR, MERA VE YEM BİTKİLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
  • İLÇE MÜDÜRLÜKLERİ
  • TÜTÜN VE ALKOL DAİRESİ BAŞKANLIĞI İLE İLGİLİ İŞLER
    • TAPDK YENİ BAŞVURU GENELGESİ
    • TÜTÜN VE ALKOL SATIŞ BELGELERİNİN 2023 YILI SÜRE UZATIM İŞLEMLERİ
  • BİTKİSEL GIDA VE YEM İTHALATI - İHRACATI
    • İTHALAT
    • İHRACAT
  • GIDA RESMİ KONTROL VERİLERİ
  • DÖNER SERMAYE BİRİM FİYAT LİSTESİ
  • İletişim
Ara
    Skip Navigation Linksİstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

GIDA ETİKETLERİNDE RAF ÖMRÜ BİLGİSİNİN BELİRLENMESİ VE BELİRTİLMESİ HAKKINDA KILAVUZ

26.07.2023 / Gösterim Saysı : 826 / Arşiv

​​Kılavuz, gıda etiketlerinde yer alan ve ürünün raf ömrünü belirten tarih bilgisine ilişkin, gıda işletmecilerine rehberlik etmek, uygulamada birlikteliği sağlamak ve tüketicileri bilgilendirmek amacıyla Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği çerçevesinde hazırlanmıştır.

Gıda kaybı ve israfını en aza indirmek için gıdanın raf ömrünün gıda işletmecisi tarafından doğru belirlenmesi, Son Tüketim Tarihi(STT) veya Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi(TETT) kavramlarının da tüketici tarafından doğru bilinmesi önem arz etmektedir.

Ayrıca bu amaçla Son Tüketim Tarihi(STT) ve Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi(TETT) farkını açıklayan, tüketici ve gıda işletmelerine yönelik bilgilendirici bir raf ömrüne ilişkin broşür/afiş hazırlanmıştır. Hazırlanan bu broşür/afişin gıda işletmelerinde tüketicilerin kolayca görebileceği yerlerde kullanılmasının, farkındalık açısından uygun olacağı değerlendirilmektedir. 

Söz konusu Kılavuz ve Broşür/Afişe ulaşmak için tıklayınız...​


E-HİZMETLER

Gübre Takip Sistemi

Gübre Takip Sistemi

Tarım Tv

Tarım Tv

III. Tarım Orman Şurası

III. Tarım Orman Şurası

Alo 180

Alo 180

Geleceğe Nefes

Geleceğe Nefes

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

TARYAT

TARYAT

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Kulak Küpe Sorgulama

Kulak Küpe Sorgulama

Hayvan Bilgi Sistemi

Hayvan Bilgi Sistemi

Tarım Orman Bülteni

Tarım Orman Bülteni

Türk Tarım Orman Dergisi

Türk Tarım Orman Dergisi

Dijital Tarım Pazarı

Dijital Tarım Pazarı

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Türkiye Arıcılık Haritası

Türkiye Arıcılık Haritası

İLETİŞİM

    İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
  • Adres : Bağdat Caddesi NO: 307-309 Erenköy-Kadıköy/İSTANBUL

  • Telefon : 0 216 468 21 00

  • Faks : 0 216 355 37 15

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

  • Detsis Numarası : 42660174
Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
  • KVKK
YUKARI ​