Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından tanıtımı yapılan ve Türkiye’nin en geniş katılımlı sektör istişare toplantısı olması hedeflenen 3’üncü Tarım ve Orman Şurası Tanıtım Toplantısı öncesiİstanbul İli Sektör Değerlendirme Toplantılarının ikincisi olan Gıda ve Yem Sektör Değerlendirme Toplantısı İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda sektör temsilcilerinin katılımı ile gerçekleşti.
Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Tarım ve Orman Müdürümüz Ahmet Yavuz Karaca; “Bildiğiniz üzere, Bakanlığımızın kısa, orta ve uzun dönem stratejilerinin belirlenmesine katkı sağlamak amacıyla 15 yıl aradan sonra 3. Tarım ve Orman Şurası düzenlenecektir.Şura öncesi hazırlık toplantılarına dün itibarı ile başladık. Daha çok paydaşı dinlemek ve bu toplantıların daha verimli geçebilmesi için sektörleri böldük. Dün yaptığımız toplantıda Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığını ele aldık. Bugün ise Gıda ve Yem konularını ayrıntılı olarak konuşmak istiyoruz. Bugün burada İstanbul ilimizin Gıda ve Yem konusunda güçlü yönleri, zayıf yönleri, fırsatları, tarımsal üretimimize yönelik tehditler ve hedefler tartışılacak ve Bakanlığımız tarafından yapılacak olan geniş katılımlı 3. Tarım ve Orman şurasında kullanılmak üzere bir rapor halinde Bakanlığımıza bildirilecektir.Zamanı verimli kullanmak ve bizzat bu sorunları yaşayan sizlerin fikirlerinden olabildiğince faydalanmak için bir an önce değerlendirme toplantılarına geçmek istiyorum. Bugün aramızda olan herkese katılımlarından ötürü çok teşekkür ediyorum." dedi.
22-27 Temmuz 2019 tarihleri arasında Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem, Balıkçılık ve Su Ürünleri, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği sektörlerini kapsayacak şekilde yapılacak dört sektör toplantısının ikincisi olan Gıda ve Yem Sektör Toplantısı’nda katılımcılardan sektörel açıdan değerlendirmeleri; hazırlanacak raporda yer almasını istedikleri sorunlar ve çözüm önerileri alındı.
Şura öncesi değerlendirme toplantısına İstanbul Tarım ve Orman Müdürlüğü,İstanbul Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü, Ambarlı Veteriner Sınır Noktası Müdürlüğü, Atatürk Havalimanı Veteriner Sınır Kontrol Noktası Müdürlüğü, Pendik Limanı Veteriner Sınır Kontrol Noktası Müdürlüğü, İstanbul Zirai Karantina Müdürlüğü, DSİ 14. Bölge Müdürlüğü, Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi,İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi,İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü,Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi,İstanbul Veteriner Hekimler Odası, TURKLAB Gıda Komitesi, İstanbul Ticaret Borsası, İstanbul Perakendeci Kasaplar Odası, İstanbul Lokantacılar Esnafı Odası,İstanbul Un-İş Esnaf Sanatkarlar Odası, Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası-TÜGİS,TÜSİAD, MÜSİAD,Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Derneği-ETBİR,Gıda Laboratuvarları ve Denetçileri Derneği-GLADER,Tüm Gıda Dış Ticaret Derneği-TÜGİDER,Tarım Ürünleri Hububat Bakliyat İşleme ve Paketleme Sanayicileri Derneği-PAKDER,Gıda Bileşenleri ve Geliştiricileri Sanayicileri Derneği-GIDABİL, Gıda Güvenliği Derneği,Tüketiciyi Koruma Derneği-TÜKODER,Anadolu Yakası Meyve Komisyoncuları ve İş Adamları Derneği-AYMESKİAD, Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu-TGDFtemsilcileri ile sektörde faaliyet gösteren özel sektörün önde gelen temsilcileri katıldı.
Tarım ve Orman Sektörü’nün geleceği için “Bir Fikrim Var” diyen herkes III. Tarım ve Orman Şurası’na katkı sunabilir. https://sura.tarimorman.gov.tr/Gorus linkindeki formu doldurarak görüş ve önerilerinizi Bakanlığımıza iletebilirsiniz.