İl Müdürlüğümüz tarafından Sarıyer ve İl Müdürlüğümüzde “Sebze Hastalıkları, Zararlıları ve Mücadelesi (özellikle yaprağı yenen yeşil sebzeler), Pestisit Kalıntısının Önemi, İlaçlamadan Sonra Bekleme Süresinin Önemi” konularında eğitim verildi.
Sarıyer Gümüşdere köyünde gerçekleşen eğitim üreticilere, İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda verilen eğitim ise 39 ilçe müdürlüğü teknik personeline verildi.
Eğitimler Ankara Zirai Mücadele Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü uzman personeli Dr. Pervin Erdoğan, Dr. Pelin Aksu, Dr. Sirel Canpolat tarafından verildi.
Sebze Hastalıkları, Zararlıları ve Mücadelesi (özellikle yaprağı yenen yeşil sebzeler), Pestisit Kalıntısının ve İlaçlamadan Sonra Bekleme Süresinin Önemi konularında gerek çiftçilerimizin gerekse sahada görevli teknik personelimizin bilinçli hareket etmesi için verilen eğitime İl Müdürümüz Ahmet Yavuz Karaca, İl Müdür Yardımcımız B. Alper Kocatürk ve Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürümüz Ahmet Ülker katıldı.
İl Müdürümüz Ahmet Yavuz Karaca, “Üreticiden tüketiciye kadar geçen süreçte özellikle kullanılan kimyasallar, dozları ve bekleme sürelerine dikkat edilerek üretim yapılması, gerek çiftçilerimiz gerekse teknik personelin üzerine düşeni yerine getirmelerinin vicdani bir sorumluluk olduğunu belirtti. Ayrıca hasat öncesi ve sonrası pestisit denetimleri ile kalıntısız, güvenilir ürünün çiftlikten çatala ulaşmasını” vurguladı.