Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
İSTANBUL İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Anasayfa
  • KURUMSAL YAPI
    İL MÜDÜRÜ-SUAT PARILDAR
    İL MÜDÜR YARDIMCILARI
    ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ
    • GIDA VE YEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • BİTKİSEL ÜRETİM VE BİTKİ SAĞLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • HAYVAN SAĞLIĞI VE YETİŞTİRİCİLİĞİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • BALIKÇILIK VE SU ÜRÜNLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • TARIMSAL ALTYAPI VE ARAZİ DEĞERLENDİRME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • KIRSAL KALKINMA VE ÖRGÜTLENME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • KOORDİNASYON VE TARIMSAL VERİLER SUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • İDARİ VE MALİ İŞLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • ÇAYIR, MERA VE YEM BİTKİLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    İLÇE MÜDÜRLÜKLERİ
    BİRİMLERİMİZ
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYONUMUZ VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
  • E-HİZMETLER
    TARIMSAL METEOROLOJİ
    DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ ONLİNE ÖDEME
  • PROJELER
  • YAYINLAR
    TARIM ORMAN BÜLTENİ
  • BASIN
  • İLETİŞİM
Skip Navigation Linksİstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü > Haber

24. Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı “WORLDFOOD 2016” İstanbul'da Açıldı

2.09.2016 / Gösterim Saysı : 44 / Arşiv
Türk gıda sektörünün uluslararası buluşma noktası olan  WorldFood Istanbul Gıda Fuar Merkezi CNR EXPO’da açıldı. Worldfood Istanbul Gıda Fuarı, IPACK Uluslararası Ambalaj Paketleme ve Gıda İşleme Teknolojileri Fuarı ile birlikte 1000’den fazla markayı biraraya getiren fuar açılışını Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül ve Kenya Büyükelçisi  Kiema  Kılonzo yaptı
Daniş, 24. WorldFood Istanbul ve 31. Ipack Turkey fuarlarının İstanbul Fuar Merkezinde düzenlenen açılış töreninde gıda sektörüne ve bu alanda yapılan denetimlere ilişkin bilgiler verdi. 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, fuarda şöyle konuştu: "Tüketici eğilimlerine göre öncelik belirleyen bir üretim anlayışının hakim olmaya başladığını" belirterek, "Şehirleşmenin yol açtığı veya değişen şehir hayatının zorladığı bu tip tüketim alışkanlıklarının doğurduğu en önemli sonuç, gıdanın yanlış üretim, sunum ve tüketiminden kaynaklanan sağlık sorunlarıdır. Her türlü bozulma ve hastalığa yol açan etkenlerden ari, sağlık açısından bir sakınca oluşturmayan, tüketime uygun ve besin değerini kaybetmemiş gıda, güvenilir gıdadır." dedi
Daniş, Bakanlığın Türkiye Cumhuriyeti'nin 78 milyon vatandaşıyla 30 milyon turiste güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla gıda zincirinde birincil üretimden başlayarak tarladan sofraya dek gıda izlenebilirliğini sağlamaya yönelik risk esaslı resmi kontroller yaptığını belirterek "Bu kapsamda, 2002 yılında 39 bin denetim yapılmışken, 2015 yılında gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinde toplam 734 bin denetim yapılmıştır. 2016 yılında ise ilk 8 ay itibarıyla denetim sayısı 558 bin olmuştur. Gıda denetim ve kontrol hizmetlerinde görev yapan kontrol görevlisi sayısı 2002 yılında 820 iken 2016 yılı itibarıyla bu sayı 5 bin 263 olmuştur."

Tüketicinin denetim mekanizmasına etkin katılımının sağlanması amacıyla ALO 174 GIDA Hattı'nın 2009'da devreye alındığını hatırlatan Daniş, "Alo 174 Gıda Hattına faaliyete geçtiği tarih olan 14 Şubat 2009 tarihinden 29 Ağustos 2016'ya kadar yapılan 1 milyon 704 bin 270 müracaatın 378 bin 212 adedi gıda ile ilgili bilgi edinme ihbar ve şikayet olarak değerlendirilerek kayıt altına alınmış ve gerekli işlemler yapılmıştır." 

Daniş, Laboratuvar analizlerinin bakanlığa bağlı 39 Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü, Bursa Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Ulusal Gıda Referans Laboratuvar Müdürlüğü ve bakanlıktan yetki almış 92 Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı tarafından yapıldığını belirterek, "Ülkemizi uluslararası platformda temsil edecek, gıda güvenilirliğinin sağlanması konusunda tüm kamu ve özel laboratuvarların yapmış oldukları analizlerde hakemlik edecek ve ülkemizde yapılamayan analizlerin yapılabilirliğini sağlamak amacıyla 2009'da Ulusal Gıda Referans Laboratuvarı faaliyete geçirilmiştir. Laboratuvar sonucuyla taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen gıda ve yemi üreten/ithal eden firmanın adı, ürün adı, markası, parti ve/veya seri numarası ile kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten ve/veya satan firmanın adı, ürün adı, markası, parti ve/veya seri numarası kamuoyuna açıklanmaktadır. 2012-2016 yılları arasında toplam 586 firmanın 1173 parti ürünü kamuoyuna duyurulmuştur." diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Worldfood İstanbul 2016 katılımcı sayısının 600'ün üzerinde, Ipack Turkey 2016 katılımcı sayısının 200'den fazla yerli ve yabancı markanın yer aldığı belirtildi. 

Açılışta verilen bilgilere göre, WorldFood Istanbul 2016 ve Ipack Turkey 2016, katılımcılarının çeşitli etkinlik ve şovlarına da sahne olacak.

Türk ve uluslararası mutfakların lezzetlerine ait ikramların yapılacağı etkinliklerde yemek şovları da gerçekleşecek. Yurt dışında Türk mutfağını başarıyla temsil eden EuroTurk Chefs Culinary Team ve Dünya Aşçılar Olimpiyatı Aşçıları (İKA), "aşçılık sanatı", "artistik" ve "patisserie" dallarında gösteriler yapacak.

Fotoğraf Galerisi (21)

Tüm fotoğrafları görüntülemek için buraya tıklayınız.
Son Haberler
...
İstanbul'da Dünya Arı Günü Coşkuyla Kutlandı
...
Nişantaşı Üniversitesi’Nde Arı Ve Arıcılık San ...
...
Milli Savunma Bakanlığı Personeline "Kontrol G ...
...
Iv. Tarım Ve Orman Şûrası’Nın Sonuç Bildirgesi ...
...
Şişli Organik Tarım Pazarında Denetim Gerçekl ...
...
İstanbul İl Su Kurulu Toplantısı Gerçekleştiri ...

Haber Arşiv

İLETİŞİM

    İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
  • Adres : Bağdat Caddesi No: 307-309 Erenköy-Kadıköy/İSTANBUL

  • Telefon : 0 216 468 21 00

  • Faks : 0 216 355 37 15

  • E-Posta : istanbul@tarimorman.gov.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın
©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI