İstanbul’da, gıda kontrol ve denetim hizmetlerinde görev alacak personel için düzenlenen Kontrol Görevlisi Kursu, 03-07 Haziran 2024 tarihleri arasında beş gün süresince gerçekleştirildi.
Kurs kapsamında, 5996 Sayılı Kanun, Gıda Hijyeni Yönetmeliği, Hayvansal Gıdalar için Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği, Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmelik, Hayvansal Gıdaların Resmi Kontrollerine İlişkin Özel Kuralları Belirleyen Yönetmelik ve Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik gibi mevzuatlar detaylı bir şekilde ele alındı. Ayrıca; resmi kontrol, risk değerlendirme, zehirlenme olaylarına müdahale ve numune alma teknikleri gibi konular üzerinde duruldu.
Eğitimde ayrıca, Gıda Güvenliği Bilgi Sistemi (GGBS), Türk Gıda Kodeksi ve HACCP sistemine ilişkin temel prensipler ve uygulamalar katılımcılara aktarıldı.
İl ve İlçe Müdürlüklerimizde görev yapan 51 personelin katılım gösterdiği kurs; Ziraat Mühendisi, Gıda Mühendisi, Veteriner Hekim ve Su Ürünleri Mühendisi gibi farklı disiplinlerden gelen profesyonelleri bir araya getirdi.