Tarım ve Orman Bakanlığımızın Türkiye genelinde eş zamanlı olarak başlattığı denetim seferberliğinin üçüncü gününde;39 İlçe Müdürlüğümüzde görev yapan kontrol görevlilerimizce Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Üretimi ile Unlu Mamuller Üretimi alanında faaliyet gösteren işletmelerde resmi kontroller yapıldı.
“Ürün Bazlı Gıda Denetim Seferberliği” kapsamındagerçekleştirilen ve gıda güvenilirliğini sağlamak amacıyla 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu çerçevesinde binden fazla işletmede resmi kontrol yapıldı. Bu işletmelerin 126’sında bazı olumsuzluklar tespit edilirken, 18 işletmeden de mevzuata uygunluğunu kontrol ettirmek amacıyla numuneler alınarak muayene ve analiz edilmek üzere Gıda Kontrol Laboratuvarına gönderildi.
Esenler İlçemizde yapılan denetimlere katılan İl Müdür Vekilimiz Nazif Koca; basına yaptığı açıklamada; “İlimizde ekmek ve ekmek çeşitleriyle unlu mamül üretimi yapan toplam 8 bin 700 işletme faaliyet göstermektedir. Sayın bakanımızın talimatı ile başlatılan gıda denetim seferberliğiyle ilgili olarak bugün ekmek ve ekmek çeşitleriyle unlu mamül üreten işletmelerin denetimini gerçekleştiriyoruz. Denetimlerimizi 39 ilçemizde 750 personelimizle başlattık ve hafta boyunca devam edecek. Ekmek üretiminin en önemli hammaddesi olan unların mevzuata uygunluğuna, depolama koşullarınabakıyoruz. Yine işletmelerin asgari teknik ve hijyenik koşulları ile hamur hazırlama ve pişirme süreçleri kontrol edilerek, üretilen ekmeklerden ağırlık ve tuz yönünden analize tabi tutulmak üzere numune alıyoruz. Alınan numuneler mevzuata uygunluk yönünden değerlendirilecektir” dedi.