Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği’nin Eğitim konulu 15’ inci maddesine istinaden Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ ne bağlı resmi/özel okul ve kurumları bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde çalışan personellere, 02.11.2023 Perşembe günü Kartal Cevizli Ortaokulu konferans salonunda “Gıda İşletmelerinin Özel Hijyen Şartları, Gıda Güvenilirliği ve İnsan Sağlığının Korunması” konulu eğitim düzenlend
Kartal İlçe Müdürlüğü personellerinden Ziraat Mühendisi Derya Kayıkçı ve Ziraat Yüksek Mühendisi Ahmet Coşkun ile Kartal İlçe Sağlık Müdürlüğü'nde görevli Uzm. Dr. Özgü Kesmezacar tarafından verilen eğitimde; Gıda Mevzuatı, Güvenilir Gıda, Gıda Hijyeni, Gıdalarda Bulunması Muhtemel Tehlikeler, Gıda Kaynaklı Enfeksiyon ve Zehirlenmeler, Özel Hijyen Kuralları, Okul Gıdası Logosu Uygulaması vb. konularda bilgiler verildi.