İstanbul Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'ne bağlı Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü'nün su kaynaklarında (dere ve deniz) yapmış olduğu su kirliliği izleme çalışmaları Pandemi sürecinde de devam ediyor.
Su ürünleri üreme ve istihsal sahası olarak ilan edilen alanların kirlilikten korunmasını hedefleyen çalışmalar kapsamında; Batı Karadeniz (Riva Deresi, Riva Plajı, Ağva Plajı, Ağva-Göksu Deresi, Kilyos,Terkos-Karaburun), İstanbul Boğazı (Rumeli Kavağı), Haliç (Balat) ve Marmara Denizi (Küçükçekmece Gölü, Küçükçekmece-Menekşe Plajı, Ambarlı Haramidere, Sivriada, Aydınlı koyu, Fenerbahçe) olmak üzere belirlenen toplam 14 istasyondan su numuneleri alınmaya devam ediyor.
Alınan su numuneleri, yerinde yapılan analizlerden sonra (Sıcaklık, Oksijen, Renk, Koku) numune etiketi ile birlikte mühürlenerek İstanbul Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü ve Bursa Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'ne kimsayal analizleri yapılmak üzere gönderilmektedir. Gelen analiz sonuçlarına ait veriler, Tarım Bilgi Sistemine (TARBİL) girilecek.