Tarım ve Orman Bakanlığımızın projesi ile çiftçilerimize etçi anaç hayvan verilecektir. Başvurularınızı 28 Şubat 2025 tarihine İl/İlçe Müdürlüklerine yapabilirsiniz.
AYRINTILAR İÇİN TIKLAYINIZ;
KIRSALDA BEREKET, HAYVANCILIĞA DESTEK PROJESİ
Başvuru Şartları
- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gerçek kişiler başvuru yapabileceklerdir.
- TÜRKVET kayıt sistemine kayıtlı en fazla 200 büyükbaş hayvan kapasitesine sahip (Yeni işletme açarak projeye başvuran yetiştiricilerden de bu şart aranır) işletme sahipleri başvuru yapabileceklerdir.
- Her yetiştirici yalnızca 1 (bir) işletmesi için başvuru yapabilecektir.
- Aynı haneden sadece 1 (bir) yetiştirici başvuru yapabilir.
- Başvuru sahibi başvuru yaptığı işletmenin bulunduğu il/ilçe de ikamet etmek zorundadır. Veteriner Hekim, Ziraat/Gıda Mühendisleri ve muhtarlarda yeni işletme açarak projeye başvurabilir. Bu kişilerde sigorta şartı aranmaz.
- Projeye kiralık işletme ile başvuracaklarda noter onaylı en az 3 yıllık kira sözleşmesi aranır.
- Su kısıtı olan il/ilçelerimizde, Hayvansal Üretim Planlaması kapsamında yeni büyükbaş hayvan işletmesi açılamadığı için büyükbaş işletmesi olmayanlar yeni işletme açarak başvuramazlar. Ancak bu kişiler mevcut bir işletmeyi noter onaylı en az 3 yıllık kira sözleşmesi yaparak projeye başvurabilirler.
- Kamu kurum ve kuruluşları, tüzel kişilikler, devlet memurları, on sekiz yaşından küçükler ve 5488 sayılı Kanun kapsamında cezalandırılmış olanlar bu projeye başvuramaz.
- Uzman eller ve genç çiftçi projesinden yararlananlar bu projeye başvuramazlar.
- Yetiştiriciler bu projeden yalnızca bir kez yararlandırılır.
Başvurular il/ilçe tarım ve orman müdürlüklerine 28.02.2025 tarihine kadar yapılacak olup, başvuru esnasında aşağıdaki evraklar istenecektir.
- Başvuru formu
- Nüfus Cüzdanı fotokopisi
- Varsa Veteriner Hekim / Ziraat Mühendisi/Gıda Mühendisi diploma veya çıkış belgesi fotokopisi
- Varsa Gazi/birinci derece şehit yakını/engelli olduğuna dair belge
- Varsa başvuru sahibinin hayvancılık ile ilgili Eğitim Belgesi/Sertifika. Bu belge/sertifika Bakanlığın MEB, İŞKUR, KOSGEB ile birlikte düzenlediği hayvancılık konusunda alınmış olan eğitim sertifikası, mesleki yeterlilik belgesi ve/veya Üniversite/ Yüksekokullardan diploma veya çıkış belgesi olmalıdır. Üniversitelerin açmış olduğu kurs sonucu verilen belge/sertifika geçerli olmayıp, bu kurumlardan alınan diploma veya çıkış belgesi geçerlidir. Mesleki yeterlilik belgesi yetki alınmış tarımsal amaçlı örgütlerden veya yetkili kurumdan alınmış olmalıdır.
- Varsa birinci derece tarımsal amaçlı örgüt üyeliği belgesi