T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

KURBAN BAYRAMI ÖNCESİNDE GIDA KONTROLLERİ SIKILAŞTIRILDI

Yayın Tarihi : 8.08.2019
Gıda zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve güvenli gıda arzının sağlanması Bakanlığımızın sorumluluğundadır. Yılın her gününde olduğu gibi yaklaşan kurban bayramında; güvenilir gıdaların tüketime sunulması özel bir önem taşımaktadır. 

Bu kapsamda; İlimizde Kurban Bayramı döneminde kurban etlerinin parçalanması, muhafazası ve kıyma hazırlama işlemindeartacak yoğunluk nedeniyle hijyen koşullarının sağlanması ve sürdürülmesinde gelişebilecek olumsuzlukların kontrol altına alınması amacıyla Bakanlığımızca onaylanmış parçalama tesisleri ile yine Bakanlığımıza kayıt yaptırarak faaliyet gösteren kasaplarda kurban bayramı öncesindeki resmi kontrollerimiz yoğunlaştırılmıştır. Bu kapsamda ilimizde faaliyet gösteren 340 kasap ve 77 parçalama tesisinde riske dayalı resmi kontrol gerçekleştirilmiştir.

Bayram öncesinde riske esaslı resmi kontrol programına uygun olarak; 138 çikolata, şekerli mamuller üretim ve satış yeri, 1.548 unlu mamuller ve pastacılık ürünleri üretim yeri, 2570 market, 618 büfe, 4696 toplu tüketim yeri, 366 ekmek ve ekmek çeşitleri üretim yeri olmak üzere toplam 10.533 gıda işletmesinde resmi kontrol yapılmıştır.

İlimizde içinde bulunduğumuz yıl içerisinde 07 Ağustos 2019 tarihi itibarıyla faaliyet gösteren 114 binden fazla gıda işletmesinde 120 binden fazla resmi kontrol gerçekleştirilmiş olup, riske dayalı olarak belirlenen sıklıklarda resmi kontrol çalışmalarımız 7 gün 24 saat esasına göre 39 ilçemizde devam etmektedir.