T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

HACCP TETKİK EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

Yayın Tarihi : 29.03.2024

Bakanlığımız Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünün Hizmet İçi Eğitim Programı kapsamında; Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü eğitici kadrosunda bulunan kontrol görevlileri tarafından 25/03/2024-29/03/2024 tarihleri arasında 5 gün süreyle İl ve İlçe Müdürlüklerimizde ve diğer İl Müdürlüklerinde görevli 41 kontrol görevlisine HACCP Tetkik Eğitimi düzenlenmiştir.

Gıda üretiminde “Önleyici Yaklaşım" ilkesine göre geliştirilmiş olan HACCP Tetkiki, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ile resmi kontrollerin önemli bir parçası haline gelmiştir. Sistem Tetkiki; kontrol görevlileri açısından, sadece işletmelerin mevzuata uyum sağlayıp sağlamadığının kontrolü değil, aynı zamanda işletmelerin gıda güvenilirliğinde geldiği nokta, işletmelerin eğitim ihtiyacı gibi pek çok konuda bilgi sahibi olunmasını sağlamakta ve resmi kontrol görevlilerini yönlendirmektedir.

Eğitimde HACCP sisteminin mevzuattaki yeri, HACCP Ön Gereksinim Programları ve Gıda Güvenliği Yönetimindeki Yerleri, HACCP Sistemi Uygulama Aşamaları, HACCP 7 Temel Prensibi ve bunlara yönelik uygulama çalışmaları ve HACCP tetkiki konularının anlatılması ve buna yönelik vaka çalışmaları ve çalıştaylar düzenlenerek genel değerlendirme yapılmıştır.