T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

İSTANBUL'DA KURBAN BAYRAMI ÖNCESİNDE GIDA RESMİ KONTROLLERİ YOĞUNLAŞTIRILDI

Yayın Tarihi : 19.07.2021

İstanbul'da Kurban Bayramı döneminde kurban etlerinin parçalanması, muhafazası ve kıyma hazırlama işleminde artacak yoğunluk nedeniyle hijyen koşullarının sağlanması ve sürdürülmesinde gelişebilecek olumsuzlukların kontrol altına alınması amacıyla Bakanlığımızca onaylanmış parçalama tesisleri ile yine Bakanlığımıza kayıt yaptırarak faaliyet gösteren kasaplarda ve özellikle tüketimi artacak unlu mamuller, ekmek, tatlı, şeker ve şekerli mamuller, süt ve süt ürünleri gibi gıda ürünlerini üreten ve satan işletmelere ağırlık verilerek, tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla yapılan resmi kontroller yoğunlaştırıldı. 

İlimizde içinde bulunduğumuz yıl içerisinde, pandemi süreci de dahil olmak üzere resmi kontrollerimiz aralıksız olarak devam etmiştir. Halkımızın güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak amacıyla Pandemi sürecinin ilk gününden itibaren resmi kontrollerin aksamaması için her türlü tedbir alındı. 2021 yılı içerisinde İlimizde faaliyet gösteren 128.442 gıda işletmesinde, 128.289 resmi kontrol gerçekleştirilmiş olup, riske dayalı olarak belirlenen sıklıklarda resmi kontrol çalışmaları 7 gün 24 saat esasına göre 39 ilçemizde devam ediyor.

Kurban Bayramı süresince de devam ettirilecek resmi kontrollerde tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanmasına yönelik çalışmalar ile Covid-19 salgını ile mücadelenin genel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarına riayet edilmesi hususunda bilgilendirmeler kararlılıkla sürdürülüyor olacak.