T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

​ KARTAL’ DA “GIDA İŞLETMELERİNİN ÖZEL HİJYEN ŞARTLARI, GIDA GÜVENİLİRLİĞİ VE İNSAN SAĞLIĞININ KORUNMASI” KONULU EĞİTİM DÜZENLENDİ

Yayın Tarihi : 17.1.2020
Kartal İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kartal ilçesindeki Milli Eğitim  Müdürlüğü’ne bağlı resmi/özel okul ve kurumların bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya, büfe ve çay ocağı gibi gıda işletmelerinde çalışan personellere yönelik Hijyen Eğitimi verdi.
Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kartal İlçe Sağlık Müdürlüğü ile birlikte “Okul Kantinlerine Yönelik Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği” çerçevesinde organize edilen eğitimde; “Gıda İşletmelerinin ÖzelHijyen Şartları, Gıda Güvenilirliği ve İnsan Sağlığının Korunması” konularında katılımcılara bilgi verildi.
Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Tüysüz ve Kartal İlçe Tarım ve OrmanMüdürü Mustafa Deniz, verilen eğitimin önemini vurgulayan birer konuşma yaptı.Tarım İlçe personellerinden Ziraat Yüksek Mühendisi Ahmet Coşkun tarafından Cevizli Ortaokulu Konferans Salonunda verilen eğitimde; gıda mevzuatı, gıda güvenilirliği, gıda hijyeni, gıdalarda bulunması muhtemel tehlikeler, özel hijyen kuralları, gıda maddelerinin kullanımı ve okul logosu uygulaması usulve esasları hakkında sunum yapıldı. Yaklaşık 200 kantin ve yemekhane çalışanının katıldığı eğitim soru ve cevaplarınardından sona erdi.