T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

BEYKOZ’DA TARIM ÇALIŞTAYIYAPILDI

Yayın Tarihi : 6.01.2020
Beykoz'da ilçenin tarım potansiyelinin tüm yönleriyle ele alındığı Beykoz Tarım Çalıştayı yapıldı.
Beykoz adıyla markalaşan ürünlerin yeniden şehrin ekonomisine kazandırılması hedeflenen çalıştayda, arıcılıktan tıbbi ve aromatik bitkilere, sebze ve meyvecilikten hayvancılığa kadar ilçenin tarım varlığı masaya yatırıldı.
Çalıştayın açılışına İl Müdürümüz Ahmet Yavuz Karaca, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Tarım ve Orman Bakanlığı 1. Bölge Müdürü Resul Doğan, Beykoz Arıcılar Derneği Başkanı Yüksel Kılıç, akademisyenler, araştırmacılar ve çiftçiler katıldı.
Çalıştayın açılış konuşmasını yapan İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürümüz Ahmet Yavuz Karaca, İstanbul'un metropol olduğu kadar tarım ve hayvancılık kenti olduğuna işaret ederek, "Beykoz tarım, balıkçılık ve arıcılıkla adını duyuran bir ilçemiz. Gıda günümüzde milli savunma kadar önemli hale geldi. İstanbul et ihtiyacının 5, sebze ve meyve ihtiyacının 1 günlüğünü kendi karşılıyor. Beykoz'da, 16 milyonu besleyecek bir konsept geliştirmemiz gerekir. Potansiyelimiz ve gerekli pazarımız var. Bu tarz çalıştaylarla üretim artacak." dedi.
Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın da çalıştayı ilçenin potansiyelini harekete geçirmek arzusuyla düzenlediklerini belirterek, Beykoz'un İstanbul'un tarım merkezi haline getirilmesi gerektiğini söyledi.
Konuşmaların ardından Veteriner Hekim Dr. Hüseyin Ünal "Arı yetiştiriciliği ve bal üretimi", Orman Mühendisi Umut Cebeci de "Beykoz ormanlarındaki bitki varlığı, arı ve bal üretimine etkisi" başlıklı sunum yaptı.
Beykoz Tarım Çalıştayı'nda ayrıca; "Topraksız tarımda üretim ve pazarlama", "Kırsal hayvancılık ve kanatlı yetiştiriciliği", "Açık alanda sebze ve meyve yetiştiriciliği", "Meyve ve sebze yetiştiriciliği ve bitki besleme", "Beykoz'daki tıbbi ve aromatik bitkilerin tarihi ve bugünü", "Tıbbı ve aromatik bitkilerin kullanımı ve etkileri", "Sözleşmeli üreticilik" ile "Proje bazlı ürünlerin satış ve pazarlaması" konuları ele alındı.