Hamsi Avcılığında Kota ve Üretim Planlamasının Uygulanmasına ilişkin talimat kapsamında, İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, İl Müdür Yardımcısı Abdullah Biçer ve Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Sabri İrfan Soysal'ın katılımıyla genel bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Toplantıya hamsi avcılığında karaya çıkış noktası olarak belirlenen Arnavutköy, Beylikdüzü, Beykoz, Fatih, Sarıyer, Şile Tuzla İlçe Tarım ve Orman Müdürleri ile ilçe personeli ve Su Ürünleri Kooperatifi Merkez Birliği yetkilileri katılım sağladı.
Toplantıda, yeni üretim modeli planlamaları çerçevesinde, hamsi avcılığında kotanın uygulanması, avlanan hamsilerin karaya çıkarılması, nakli ve takibi gibi süreçler ele alındı. Ayrıca, yasadışı avcılığın önlenmesi amacıyla alınacak tedbirler ve yapılacak işlemler değerlendirildi.