ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
  • EN

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
İSTANBUL İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
  • Anasayfa
  • KURUMSAL
    • İL MÜDÜRÜ-AHMET YAVUZ KARACA
    • İL MÜDÜR YARDIMCILARI
    • ŞUBE MÜDÜRLERİ
    • BİRİMLERİMİZ
    • ORGANİZASYON SEMASI
    • MİSYONUMUZ VİZYONUMUZ
    • KALİTE POLİTİKAMIZ
    • İMZA YETKİLERİ YÖNERGELERİ
  • ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ
    • GIDA VE YEM ŞUBESİ
    • BİTKİSEL ÜRETİM VE BİTKİ SAĞLIĞI
    • HAYVAN SAĞLIĞI VE YETİŞTİRİCİLİĞİ
    • BALIKÇILIK VE SU ÜRÜNLERİ
    • ARAZİ TOPLULAŞTIRMA VETARIMSAL ALTYAPI
    • KIRSAL KALKINMA VE ÖRGÜTLENME
    • KOORDİNASYON VE TARIMSAL VERİLER SUBESİ
    • İDARİ VE MALİ İŞLER
    • ÇAYIR,MERA VE YEM BİTKİLERİ
  • İLÇE MÜDÜRLÜKLERİ
  • TÜTÜN VE ALKOL DAİRESİ BAŞKANLIĞI İLE İLGİLİ İŞLER
    • TAPDK YENİ BAŞVURU GENELGESİ
    • TÜTÜN VE ALKOL SATIŞ BELGELERİNİN 2021 YILI SÜRE UZATIM İŞLEMLERİ
  • BİTKİSEL GIDA VE YEM İTHALATI - İHRACATI
    • İTHALAT
    • İHRACAT
  • AYLIK GIDA DENETİMLERİ
  • PERSONEL BİLGİ SİSTEMİ
  • DÖNER SERMAYE BİRİM FİYAT LİSTESİ
  • PERSONELİMİZDEN HABERLER
  • İletişim
Ara
    Skip Navigation Linksİstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü > Haber

İSTANBUL İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRÜ AHMET YAVUZ KARACA; " VATANDAŞLAR TÜRKVET UYGULAMASI ÜZERİNDEN HAYVANIN TÜM BİLGİLERİNİ GÖREBİLİR"

21.6.2022 / Gösterim Saysı : 229 / Arşiv

Kurban Bayramı'na bir aydan az bir zaman kaldı. İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, kurbanlık alacak vatandaşları, hayvanlarını izinlendirilmiş yerlerdeki satış yerlerinden almaları ve izinli yerlerde kesim yapmaları konusunda uyardı.

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, İstanbul'a kurbanlık hayvan girişinin 24 Haziran'da başlayacağını ve bu kapsamda bütün önlemlerin alındığını söyledi.

Kurban yolculuğunun, geldiği yerde başladığını dile getiren Karaca, "Hayvanlar ilk geldikleri ilde kontrol ediliyor ve düzenlenen veteriner sağlık raporuyla yola çıkıyorlar. Trakya tarafına geçeceklerse "Trakyaya geçiş sağlık sertifikası"yla beraber hareket ediyorlar" dedi.

Karaca, bu süreçte 300 veteriner hekimin yanı sıra İstanbul Veteriner Hekimler Odası, Jandarma, Emniyet ve Belediyeler gibi ilgili kurumlarla sahada ortak bir çalışma yürüteceklerini, halihazırda jandarma ve emniyetle birlikte yol kontrolleri yaptıklarını anlattı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık hayvan seçerken dikkat edilmesi gereken hususları anlattı.

Kurbanlık alımı ve kesimi konusunda vatandaşlara uyarılarda bulunan Karaca, şunları kaydetti: "Uyarımız şu, vatandaşlarımızdan kurban ibadetlerini yaparken sıkıntı yaşamamaları için kurbanlarını, Valiliğimiz ve İl Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından izinlendirilmiş yerlerdeki satış yerlerinden almalarını, kesim yerlerinde de kestirmelerini istiyoruz. İlgili belediyelerin, tarım ve orman il, ilçe müdürlüklerinin ve birçok paydaş kurumun ortak denetim heyetlerinin kontrol ve denetim yaptıktan sonra izin verdiği bu yerleri internet sitelerimizden ilan ediyoruz."

Ahmet Yavuz Karaca, pazarda kurbanlık seçerken dikkat edilmesi gereken hususlara da değinerek, "Geldiklerinde pazarlarda vatandaşlar şunlara dikkat etsinler; hayvanın gözleri mat olmayacak. Bütün uzuvları tamam olacak. Kör, topal veya tüyleri kötü görünmeyecek, hastalıklı görünümlü olmayacak. Ayrıca bizim izinli dediğimiz sahalarda veteriner hekimlerimiz sürekli kontrol ediyorlar. Orada sağlık kontrollerinden geçiriliyor ve uygun olmayan hayvanlar karantina kısmına alınıyor" diye belirtti.

Vatandaşlar TÜRKVET uygulaması üzerinden hayvanın tüm bilgilerini görebilir.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın uygulaması üzerinden vatandaşların gerekli bilgileri edinebileceğini belirten Karaca, "Bizim bakanlığımızın TÜRKVET isimli bir uygulaması var. Bu uygulama sayesinde almak istediğimiz hayvanı sorguladığımızda tüm bilgileri karşımıza çıkıyor. Vatandaşlar bu uygulamayı telefonlarına indirip kontrol edebilirler. Bunun dışında herhangi bir olumsuzluk olduğunda kurban pazarlarında yetkili personellerimiz  var. Veya Alo 174'ü aradıklarında biz gerekli bilgilendirmeyi yaparız. Ayrıca satış yerlerinden alınıp kesim yerlerinde kestirilen hayvanların etlerini de dikkatli bir şekilde muhafaza etmelerini ve  işlemelerini istiyoruz."

Karaca, yaş kontrolleri konusunda içleri rahat etmeyen vatandaşlara görevlilerin yardımcı olacağını dile getirerek, "Dişten de yaş tayini olabilir. Biliyorsunuz ki sığırlarda iki, keçilerde bir yaşının doldurulması gerekiyor. Koyunlar ise annesi kadar olduğunda, 6 aylıktan sonra kesim olgunluğuna erişebiliyor." ifadelerini kullandı.

Karaca, şöyle devam etti: "Etleri küçük parçalar halinde dolaba koymamız lazım. Biz ne yapıyoruz, ilk kurbanı biz keselim, hemen işi bitirelim, ya tatile, ya el öpmeye ya da bayramlaşmaya gidelim diyoruz. Onu büyük kitleler halinde dolaba soktuğumuzda soğuyana kadar içeride kızışma devam ediyor, et yeşillendi diye koşarak geliyorlar. O anda dondursanız da içeride mikroorganizma üremesi başlıyor. O yüzden yemeklik porsiyonlar halinde dolapta veya dondurucuda muhafaza etmemiz gerekiyor."

Yaz aylarında etlerin saklanması konusunda vatandaşları uyaran Ahmet Yavuz Karaca, "Yaz mevsiminde olduğumuz için et bizim için ne kadar önemliyse mikroorganizmalar için o kadar değerli. Buna azami şekilde dikkat edip İnşallah güzel bir şekilde kurbanımızı atlatacağız, şimdiden tüm vatandaşların Kurban Bayramlarını kutluyorum." ifadelerini kullandı.


Son Haberler

  • Kurbanlık Hayvanların İstanbul'a Girişi Başlad ...
  • İstanbul Avrupa Yakasının İlk Canlı Hayvan Paz ...
  • 12. Tarım Orman Ve İnsan Fotoğraf Yarışması Öd ...
  • Ümraniye'de "Gıdanı Koru-Sofrana Sahip Çık" Et ...
  • ​“Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık” Proje Etkinli ...

Haber Arşiv

E-HİZMETLER

Gübre Takip Sistemi

Gübre Takip Sistemi

Tarım Tv

Tarım Tv

III. Tarım Orman Şurası

III. Tarım Orman Şurası

Alo 180

Alo 180

Geleceğe Nefes

Geleceğe Nefes

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

TARYAT

TARYAT

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Kulak Küpe Sorgulama

Kulak Küpe Sorgulama

Hayvan Bilgi Sistemi

Hayvan Bilgi Sistemi

Tarım Orman Bülteni

Tarım Orman Bülteni

Türk Tarım Orman Dergisi

Türk Tarım Orman Dergisi

Dijital Tarım Pazarı

Dijital Tarım Pazarı

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

İLETİŞİM

    İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
  • Adres : Bağdat Caddesi NO: 307-309 Erenköy-Kadıköy/İSTANBUL

  • Telefon : 0 216 468 21 00

  • Faks : 0 216 355 37 15

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

  • Detsis Numarası : 42660174
Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
YUKARI ​